Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Engebretsen til verdens største

Engebretsen til verdens største

Introduksjon

Professor Lars Engebretsen er utnevnt som ny internasjonal redaktør for det amerikanske tidsskriftet Journal of Bone and Joint Surgery (JBJS). Tradisjonsrike JBJS er verdens største ortopediske tidsskrift.

Engebretsen har en lang og imponerende CV. Med denne nylige utnevnelsen blir den enda lengre. JBJS sin historie strekker seg langt bakover i tid, og har et omfattende PDF-arkiv helt tilbake til 1887.

 

Tidsskriftet ansees av mange som den mest sentrale kilden til informasjon både for forskere og kirurger innenfor ortopedien. JBJS regnes nærmest som «obligatorisk lesning» for generalister og spesialister.

 

Viktig stilling

Å være internasjonal redaktør i JBJS henger høyt, og det er Engebretsens lange fartstid som aktiv forsker og bidragsyter på området som brakt ham inn i stillingen. De neste seks årene vil professor Engebretsen ha ansvaret «for sitt område» Europa.

 

I tillegg til å drive PR for tidsskriftet i Europa, og muligheten til å påvirke tidsskriftets profil, er det først og fremst en oppgave som står fram som den viktigste.

 

– Jeg har som ambisjon at flere europeiske forskere skal publisere sine resultater i verdens største ortopedijournal, sier Engebretsen.

 

 

Med Engebretsens brede kontaktnett innenfor ortopedien borger det for en mer markant europeisk tilstedeværelse i tidsskriftet som er basert i Needham, Massachusetts i USA.

 

Ikke første gang

Når det det kommer til redaktørjobbing er Engebretsen ingen fersking. Han er sjefsredaktør for British Journal of Sports Medicine sitt IOC-tidsskrift. Magasinet har fire årlige utgivelser.

 

Journal of Bone and Joint Surgery kommer ut to ganger i måneden, den første og tredje onsdagen hver måned.

 

Engebretsen sitter også i redaksjonsstyret i flere idretts- og ortopediske tidsskrifter verden over. Engebretsen har i tillegg publisert mer en 300 artikler og bokkapitler hittil i karrieren.