Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Skadeforebygging virker - og forbedrer prestasjon!

Skadeforebygging virker - og forbedrer prestasjon!

Introduksjon

En internasjonal prosjektgruppe viser at et variert oppvarmingsprogram, med styrke, spenst og balanse, ikke bare kan redusere skaderisikoen, men også forbedre prestasjon. De oppmuntrende resultatene er nettopp publisert i British Journal of Sports Medicine.

Resultat og prestasjon er kanskje de faktorene trenere og spillere er mest opptatte av, og vi vet at det ofte er vanskelig å overbevise trenere til å bruke 15-20 min på skadeforebyggende oppvarmingsøvelser. Det vil sannsynligvis bli lettere å selge inn effektive programmer som SPILLEKLAR hvis vi i tillegg kan dokumentere effekter på prestasjon.

 

4 måneder med SPILLEKLAR og prestasjonstester

Som en del av et større prosjekt i 2011 sesongen ble trenere fra 31 lag i canadisk ungdomsfotball introdusert til SPILLEKLAR gjennom enten FIFAs SPILLEKLAR-webside eller en trener-workshop med og uten oppfølging av en fysioterapeut gjennom sesongen.

 

 

Trenings- og spilletid, compliance med SPILLEKLAR og skader ble registrert for de kvinnelige 13-18 år gamle spillere.

 

De fysiske prestasjonstestene før og etter sesongen inkluderte 2 balanse- og 2 hopptester: Star Excursion Balance Test (SEBT), ett-bens balanse, triple hopp, og sideveis hopp.

 

Forbedret funksjonell balanse og redusert skaderisiko

Komplette prestasjonstester var tilgjengelige for 226 spillere (67% av den opprinnelige kohorten). En forbedret funksjonell balanse ble funnet for de spillerne som i stor grad gjennomførte SPILLEKLAR-øvelser, sammenlignet med spillere med færre øvelser, og det var de aktive spillere som i tillegg hadde en 72% lavere skaderisiko.

 

Gode ​​nyheter og 2 klare budskap

Dette er gode nyheter for alle trenere, spillere og foreldre: en god funksjonell balanse og kroppsbeherskelse bidrar til å få maksimalt uttelling for sine tekniske og taktiske ferdigheter.

 

Den canadiske undersøkelsen har et klart budskap:

 

15-20 min med strukturerte oppvarmingsøvelser forbedrer din balanse og hjelper deg med å holde deg skadefri!

 

Undersøkelsen sender også et annet sterk budskap: "Du må ta "medisin", hvis du vil se en effekt" - compliance - gjør det du blir fortalt - er viktig!

 

Treneren er nøkkelen!

- Trenere er våre nøkkelpersoner når vi skal lykkes med å implementere skadeforebyggende trening inn i treningshverdagen, forteller Kathrin Steffen

 

- og nå som vi vet at SPILLEKLAR i tillegg til å effektivt redusere skaderisikoen også forbedrer spillernes balanse, bør budskapet være et enkelt å kjøpe:

 

15-20 min med strukturerte oppvarming er en billig og enkel investering i spillerens helse og prestasjon!

 

Internasjonal prosjektgruppe

Denne studien ble utført i Canada i 2011 og ledet av Kathrin Steffen fra Senter for idrettsskadeforskning sammen med Maria Romiti, Carolyn Emery, Winne Meeuwisse, Jane Kang (alle University of Calgary, Canada), Mario Bizzini, Jiri Dvorak (F-MARC, Sveits) og Caroline Finch (Australia).

 

Les artikkelen i British Journal of Sports Medicine